Waar wij voor staan


Coornhert. Vorm je toekomst.

Op het Coornhert hebben we oog en oor voor elkaar. Je wordt er gezien en gekend. We luisteren naar elkaar. We zijn nieuwsgierig, belangstellend en meelevend.

Het Coornhert Lyceum is een openbare school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 1500 leerlingen. Er zijn vier schooltypes:

  • Gymnasium (duur 6 jaar)
  • Atheneum (duur 6 jaar)
  • Havo (duur 5 jaar)
  • Mavo (duur 4 jaar)

Het Coornhert Lyceum is een prestatiegerichte school met hart voor de leerlingen. In onze scholengemeenschap (gymnasium, atheneum, havo en mavo) streven we ernaar uit ieder kind het beste te halen en leiden we onze leerlingen op tot het voor hem of haar hoogst mogelijke diploma. We hebben traditioneel een hoog onderbouwrendement (percentage leerlingen dat hoger in de derde klas instroomt dan het basisschooladvies was). 

Het Coornhert Lyceum bereikt dit niveau door leerlingen de kans te bieden om te leren in onze dakpanklassen mavo/havo of havo/vwo in het eerste en het tweede leerjaar. 

We werken met vier overzichtelijke afdelingen (brugklas, mavo, havo en vwo) met eigen coördinatoren en een conrector per afdeling. Binnen onze grote school ontstaat zo een sfeer van gekend en erkend worden. 

Leerprestaties zijn belangrijk, maar de schooltijd is veel meer dan goede cijfers halen: het is tevens een tijd van persoonlijke ontplooiing en van culturele vorming. Ook respect voor elkaar en eigen verantwoordelijkheid vinden we belangrijk. De school is trots op het talent van haar leerlingen.