Onderwijs dat past bij jou

Leerlingbegeleiding

Documenten

Ons ondersteuningsteam is bereikbaar via s.vandenberg@coornhert.nl. U kunt hier vragen over leerlingzorg stellen of een afspraak maken voor een MDO.

LYCEO op het Coornhert Lyceum

Mijn naam is Sanne Morsink en ik ben werkzaam als vestigingscoördinator van Lyceo op het Coornhert Lyceum.

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding op het Coornhert Lyceum is bedoeld voor alle leerlingen van school, in iedere jaargang en op ieder niveau. Wij werken met een team van ervaren begeleiders met vakinhoudelijke kennis die uw kind helpen bij het maken van het huiswerk. Zo helpen zij de leerlingen met vakinhoudelijke vragen of het overhoren van leerwerk. De begeleiders richten zich daarnaast op het aanleren van relevante leerstrategieën. Duurzame studievaardigheden zijn plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Voor uw kind betekent dit minder stress, meer vrije tijd en betere studieresultaten. We zijn vijf dagen per week geopend, van 14.15 uur tot 17.30 uur. Wij zijn te vinden in de lokalen 123 en 117.

Bijles

Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken bij dat ene lastige vak? Lyceo biedt één-op-één bijles aan op jouw school voor het vak waar jij net iets meer moeite mee hebt! Een ervaren persoonlijke begeleider van Lyceo gaat met jou aan de slag om achterstanden in te halen. Helemaal in jouw tempo! Voordat je het weet, ben je weer helemaal bij met de rest van de klas en haal je hogere cijfers voor het vak waarvoor je bijles volgt.

Examentrainingen

De slagingskans van uw zoon/dochter vergroten? Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens organiseert Lyceo examentrainingen. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, is er op de website van Lyceo een speciale pagina gemaakt waarop leerlingen van het Coornhert Lyceum zich kunnen inschrijven voor één of meerdere examentrainingen. Dankzij de samenwerking met Lyceo kunt u een examentraining boeken tegen een sterk gereduceerd tarief. U vindt de tarieven op de inschrijfpagina van de school: www.lyceo.nl/coornhert. Wij raden u van harte aan niet te lang te wachten met inschrijven, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Lyceo Extra

Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma bieden we dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Wat we nog meer doen? Kijk op Lyceo Extra.

Contact

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij mij terecht of kijk op onze website. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06-31620659 en per mail via sanne.morsink@lyceo.nl.