Onderwijs op het Coornhert

Ons onderwijs

Het Coornhert Lyceum is een scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo met ruim 1500 leerlingen. De school staat bekend als een school met duidelijke regels, een goede organisatie en een aanbod van kunst en cultuur op hoog niveau. Leerlingen krijgen op het Coornhert Lyceum de kans om zich breed te ontwikkelen en zo goed mogelijk te presteren.

Wij doen dit door onderwijs van goede kwaliteit te bieden, door persoonlijke begeleiding van de leerlingen en door contacten met ouders. Naast het behalen van goede leerprestaties, kunnen leerlingen uitblinken op het gebied van beeldende kunst, muziek en theater. Wij gaan uit van het belang van een brede ontwikkeling van de talenten van elke leerling in de wetenschap dat elk succes bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van zijn of haar persoonlijkheid. Leerlingen zullen hierdoor meer open en benieuwd zijn naar nieuwe leerervaringen, waardoor het behalen van goede leerprestaties wordt bevorderd.

De school biedt diverse verbredings- en verdiepingsprogramma’s aan die aansluiten op de interesses en leerbehoeften van de leerlingen. Het onderwijsconcept van het Coornhert Lyceum maakt het leerlingen mogelijk hun opleiding met een diploma op een hoger niveau dan het gegeven advies af te sluiten.

Documenten
Schoolplan 2019 – 2023