Veelgestelde vragen

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met onze administratie via 023 – 512 16 16 of info@coornhert.nl. Hieronder staat alvast een lijst van veelgestelde vragen.

1. Hoe kan ik me inschrijven?

Vanaf dit schooljaar schrijft iedere leerling zich digitaal in. Op woensdag 22 maart 2023 plaatsen we op onze website welke leerlingen op het Coornhert geplaatst zijn. Van donderdag 23 maart kun je een afspraak maken op het Coornhert Lyceum om je inschrijving definitief te maken. 

2. Welk advies kan ik terecht op het Coornhert Lyceum?

Om toegelaten te worden tot de brugklas van het Coornhert Lyceum is een gemengd mavo/havo-advies nodig. Ook met een havo-, havo/vwo- en een enkelvoudig vwo-advies kun je geplaatst worden op het Coornhert Lyceum. Dat geldt ook voor een enkelvoudig mavo-advies.

3. Hoe gaat de klassenindeling van de brugklassen?

Bij de klassenindeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de leerlingen.

4. Kan ik bij een vriendje of vriendinnetje in de klas geplaatst worden?

Leerlingen mogen de naam van een vriendje of vriendinnetje opgeven om bij elkaar in de klas te komen. De school houdt hier zoveel mogelijk rekening mee bij de klassenindeling.

5. Hoe lang duurt een lesuur?

Bij ons duurt een lesuur vijftig minuten. In die tijd is genoeg ruimte voor instructie en begeleiding. Sommige vakken kennen ook een blokuur van twee lesuren achter elkaar zodat de lessen meer ruimte hebben voor verdieping.

6. Waarom heeft het Coornhert Lyceum gemengde brugklassen?

Door gemengde brugklassen samen te stellen, wil het Coornhert Lyceum leerlingen  uitdagen om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen. Er wordt in de lessen op niveau lesgegeven. Tijdens de proefwerkweek ter afsluiting van het eerste semester worden de toetsen op twee niveaus becijferd. Dat betekent dat er ook vragen op het hogere niveau gesteld zullen worden. Zo dagen we je uit om te laten zien wat je kunt.

7. Hoe word ik begeleid?

In de brugklas heb je voor elk vak een andere docent. Je hebt ook een mentor. Bij deze docent kun je terecht met al je vragen. Als je moeite hebt met plannen en organiseren, ondersteunt de mentor je. De mentor staat voor je klaar en je kunt altijd bij hem of haar terecht. Zo zorgen we er samen voor dat jij je snel thuis voelt op school.