Veel gestelde vragen

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met onze administratie via 023 – 512 16 16 of info@coornhert.nl. Hieronder staat alvast een lijst van veel gestelde vragen.

1. Hoe kan ik me aanmelden?

Dit schooljaar kun je je op onderstaande momenten bij ons aanmelden.

Informatie volgt!

Vergeet niet om een pasfoto, je identiteitsbewijs en het Aanmeldformulier Voortgezet Onderwijs (ingevuld) mee te nemen bij je aanmelding!

2. Hoe gaat de klassenindeling van de brugklassen?

Bij de klassenindeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de leerlingen.

3. Kan ik bij een vriendje of vriendinnetje in de klas geplaatst worden?

Leerlingen mogen de naam van een vriendje of vriendinnetje opgeven om bij elkaar in de klas te komen. De school houdt hier zoveel mogelijk rekening mee bij de klassenindeling.

4. Hoe lang duurt een lesuur?

Bij ons duurt een lesuur vijftig minuten. In die tijd is genoeg ruimte voor instructie en begeleiding. Sommige vakken kennen ook een blokuur van twee lesuren achter elkaar zodat de lessen meer ruimte hebben voor verdieping.

5. Waarom heeft het Coornhert Lyceum mavo/havo brugklassen?

Door mavo/havo brugklassen samen te stellen, wil het Coornhert Lyceum mavoleerlingen uitdagen om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen. Er wordt in de lessen op mavoniveau lesgegeven. Tijdens de proefwerkweek ter afsluiting van het eerste semester worden de toetsen op twee niveaus becijferd. Dat betekent dat er ook vragen op het hogere niveau gesteld zullen worden. Zo dagen we je uit om te laten wat je kunt.

6. Hoe word ik begeleid?

In de brugklas heb je voor elk vak een andere docent. Je hebt ook een mentor. Bij deze docent kun je terecht met al je vragen. Als je moeite hebt met plannen en organiseren, ondersteunt de mentor je. De mentor staat voor je klaar en je kunt altijd bij hem of haar terecht. Zo zorgen we er samen voor dat jij je snel thuis voelt op school.