Nieuws

0000-00-00 |

Vwo-cultuurdagen op Fort5huizen

Afgelopen dinsdag en woensdag zijn alle 5vwo/gymnasium leerlingen weer naar Kunstfort5huizen gekomen om daar deel te nemen aan onze traditionele cultuurdagen. Dit kunstfort is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam; nu zijn er ateliers en tentoonstellingsruimtes (binnen en buiten) gevestigd. Deze prachtige locatie werd gebruikt om met alle leerlingen op onderzoekende wijze aan het werk te gaan. Het druilerige weer heeft ons gelukkig niet belemmerd om iedereen twee mooie workshops aan te bieden van onderzoekende aard. Deze werden gegeven door professionele docenten van binnen en buiten de school.

J.Gottgens liet de leerlingen landschappelijk onderzoek doen rondom het water; met de fortgracht en de Ringvaart als meetpunten. Zelfs een rubberboot deed dienst als gereedschap.

R.Polman liet de leerlingen samenwerken met bouwmateriaal om zo een nieuwe diersoort te ontwerpen die vervolgens rondom het fort op de foto werd gezet. Darwin A-gogo.

Grafisch Atelier Haarlem was gekomen met een mobiele pers en de leerlingen waren enthousiast aan het drukken met diverse afbeeldingen van flora en fauna. Na afloop werden die dankbaar mee naar huis genomen.

R.Buijne liet de leerlingen herdenkingsteksten schrijven nav de sluiproute met grafstenen rondom het fort. Engagement en Spoken Word op locatie.

M.Dreuning nam de WorldPressPhoto als uitgangspunt om de leerlingen uit te dagen een fotowaardige situatie te creëren met diverse attributen. Zo ontstonden theatrale fotostills.

A.Nicolas liet de leerlingen rubbings maken op het reliëf van de grafstenen om zo een onderzoek te doen naar de beeldende relatie tussen structuur en natuur. Kunstonderwijs en plein air.

H.van Ee gaf een kunstbeschouwelijke les rondom de beeldhouwkunst met o.a. een interview met aanwezige kunstenaar Ad de Jong. Daarna gingen de leerlingen schetsen n.a.v. de tentoonstelling.

H.Jansen coördineerde deze dagen als verkeersleider en was regelmatig met de leerlingen in gesprek om de CKV jaren op positieve manier te evalueren.

EJ.Klesser fotografeerde de workshops en was aanwezig de leerlingen met een goed gesprek te stimuleren.

 

Het hele cultuurteam heeft genoten van deze intensieve dagen, vooral na deze lange en moeizame Covid periode. We denken dat alle leerlingen met onze cultuurvaccinatie klaar zijn voor een mooie zomer en een geïnspireerde nieuwe start van het eindexamenjaar!

Zie voor meer foto's: instagram @CoornhertAtelier