Nieuws

0000-00-00 |

Prachtige CKV afsluiting voor 3MAVO-leerlingen

Afgelopen donderdag 27 mei hebben alle 3 MAVO leerlingen met veel enthousiasme meegedaan aan de afsluiting van het kunstexamenvak CKV. Elke leerling deed drie actieve workshops die werden gegeven door professionele kunstdocenten van buiten de school.

Bij de Hip-Hop workshop kregen de leerlingen een muzikale inleiding en werden daarna gevraagd een eigen tekst te schrijven en te performen.

Bij de fotoworkshop gingen de leerlingen in en rond de school foto’s maken met speelgoed objecten. Een aantal van deze foto’s zullen binnenkort te zien zijn op de insta: coornhertatelier.

In het tekenlokaal was een workshop zeefdrukken o.l.v. Grafisch Atelier Haarlem. Leerlingen konden van tevoren een ontwerp maken welke op een zelf meegebracht kledingstuk werd geprint. De leerlingen die het vak tekenen als eindexamenvak kiezen gaan zich volgend jaar verder verdiepen in diverse grafische technieken.

Er werd ook nog een kunstmeubel van tekeningen voorzien en sommige groepen maakten een wandeltocht langs beeldhouwwerken in de buurt van het Coornhert.

In de aula verzorgde theatergroep Donni Barki een voorstelling over jongeren en geld, door vakgroep economie (docent R. Luyben) naar school gehaald.

Het was al met al een prachtige cultuurdag waarbij al onze leerlingen met veel culturele aspecten in aanraking zijn gekomen. De MAVO CKV coördinator K. Jansen kan terug zien op een perfect georganiseerde dag met veel positief gestemde leerlingen en collega's.

H.P. vanEe
Cultuurcoördinator