Nieuws

0000-00-00 |

Coornhert Lyceum schaatst voor het goede doel

Coornhert gaat schaatsen voor het goede doel ‘Muziekids’

‘Muziek verbindt, geeft je zelfvertrouwen en maakt je blij. Muziekids is een prachtige aanvulling op het zorgaanbod’ – Kinderarts Olga v.d. Baan
'Muziekids zorgt ervoor dat kinderen de dag weer met een lach kunnen beginnen en misschien zelfs met een dansje. Muziek maakt het leven altijd fijner! ' ambassadeur voor het Spaarne Gasthuis Giel Beelen

Schaatsen tijdens de LO-lessen
In de winter schaatsen wij tijdens de LO-lessen altijd. Dit jaar krijgen onze leerlingen zelfs 2x les van Guus Taekema samen met vrijwilligers van IJsclub Haarlem. Op donderdag 23 december zetten wij de kroon op deze lessen door te schaatsen voor Stichting Muziekids. Samen met Haarlem 105FM en Giel Beelen gaan we geld inzamelen voor de bouw van een muziekstudio in het Spaarne Gasthuis. En daarmee voor alle kinderen die in het Spaarne Gasthuis moeten verblijven.

Onze brugklasleerlingen kunnen gesponsord worden per geschaatst rondje.

Coornhert Lyceum en Muziekids
Om de uiteindelijke studio te kunnen bouwen in het Spaarne Gasthuis is Muziekids afhankelijk van sponsoren, giften en acties. Klein en groot alles is welkom! Daarom roepen we alle brugklasleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) op om, naast het schaatsen, mooie acties te bedenken om geld in te zamelen voor de nieuwe Muziekids-studio in het Spaarne Gasthuis en zo zieke jongeren te ondersteunen.

Het Coornhert draagt als CultuurProfielSchool de stichting Muziekids een warm hart toe.  Wij hopen een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de realisatie van de Muziekids-studio in het Spaarne Gasthuis in Haarlem.

Visie van Muziekids
De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids-Studio. Alle kinderen tot 18 jaar die in deze instellingen behandeld worden of op bezoek komen zijn welkom. Onder professionele begeleiding kunnen ze muziek (leren) spelen en/of beluisteren. Door de afleiding en het plezier dat zij hebben wordt hun verblijf wat aangenamer.

Missie van Muziekids
De missie van Stichting Muziekids is het ‘aangenamer maken van het verblijf van kinderen in zorginstellingen door middel van muziekbeleving’. Met muziekbeleving biedt stichting Muziekids kinderen ontspanning, afleiding en plezier, om zo hun zorgsituatie – daar waar mogelijk – te verzachten.

Muziekids maakt de wereld van het zieke kind een beetje aangenamer en leuker door het zelf en samen maken van muziek. Dat doet hun zorgen even vergeten, het stressniveau verlagen en het genezingsproces in positieve zin aanwijsbaar stimuleren.