Nieuws

2020-10-20 |

Aanpassing dienstregeling in Haarlem-IJmond vanaf 18 oktober 2020

Het nieuwe schooljaar is gestart en daarmee heeft Connexxion meer inzicht gekregen in het effect van Corona op het aantal leerlingen en studenten dat gebruik maakt van de bussen in de regio Haarlem-IJmond. Uit data is gebleken dat Connexxion ongeveer 50% van het aantal leerlingen en studenten vervoert in vergelijking met vorig jaar. Hierdoor is ervoor gekozen om vanaf zondag 18 oktober de dienstregeling op een aantal lijnen iets aan te passen.
Het is altijd raadzaam voorafgaand aan de reis de vertrektijden te raadplegen. Dat kan via www.connexxion.nl of de Connexxion-app.

De belangrijkste wijzigingen per 18 oktober 2020 in de regio Haarlem-IJmond

Lijn 8 Haarlem Station – Hogeschool
Langs de route van schoollijn 8 liggen het NOVA College (MBO) en de Hogeschool Inholland. Tijdens de Coronacrisis worden veel lessen online gegeven. Uit data is gebleken dat het aantal studenten dat met de bus naar school reist, ongeveer is gehalveerd. De onderwijsinstellingen zijn ook bereikbaar met lijn 7 (Haarlem Station – NOVA College – Spaarne College) en lijn 81 (Zandvoort – Haarlem).

Vandaar dat het aantal ritten op lijn 8 tijdelijk verminderd wordt.

Lijn 680 Zwanenburg – Halfweg – Haarlem – Heemstede-Aerdenhout
Lijn 680 ondersteunt buslijn 80 (Amsterdam – Halfweg – Haarlem – Zandvoort) op schooltijden. Het aantal reizigers op deze route is in het schooljaar 2020-2021 een stuk lager als een jaar eerder ten gevolge van het Coronavirus. Rit 1 (vertrek 07:14 uur) en rit 7 (vertrek 08:26 uur) van lijn 680 zijn momenteel niet nodig omdat er in de ritten van lijn 80 voldoende capaciteit is. Daarom worden deze twee ritten tijdelijk niet gereden.

De informatie is ook terug te lezen op www.connexxion.nl/hij